Je bril op maat gemaakt

Wij vinden dat een brilmontuur de glazen zo perfect mogelijk voor de ogen dient te houden. Een montuur moet altijd goed zitten zodat je nauwelijks merkt dat je je bril op hebt. Zonder dat je hem moet aanduwen, rechtzetten of er last van hebt.

3D scan bril tilburg

Daarbij moet je bril jouw karakter uitstralen. Wij vinden dat de keus voor een montuur niet alleen moet afhangen van wat er in ons rek beschikbaar is, maar dat de gewenste vorm en kleur op maat gemaakt moeten kunnen worden.

Daarom zijn wij in 2017 gestart met het ontwikkelen van op maat gemaakte brillen. En sinds juni 2021 zijn we zover. Wij kunnen je bril helemaal naar jouw wensen maken in onze eigen fabriek in Tilburg.

Met behulp van de nieuwste 3D-scan technologie maken we eerst een scan van het gezicht. Daarna kies je je favoriete montuur en creëer je samen met ons een gepersonaliseerde bril.

Dan gaan wij aan de slag. In onze eigen fabriek maken we je bril precies zoals we in de software ingesteld hebben.

 

maatwerk brillen
Een bril die voor jou alleen wordt gemaakt en perfect past bij je gezicht én lifestyle. Made in Tilburg!
Caarls Frame&I Morgan FI302

We noemen onze maatwerkcollectie Caarls, naar de eerste brillenzaak ooit van Tilburg.

In 1899 opent Frans Caarls Caarls Optiek in de Zomerstraat. Leo van Steensel start er in 1908 als leerjongen en neemt in 1932 de zaak over. Bij de aanleg van de Schouwburgring wordt de winkel verplaatst naar de Schouwburgring 142. In 1998 koopt Van Gijzen Opticiens de winkel waarna beide winkels samengevoegd worden. Van Gijzen Opticiens is nog steeds gevestigd in het voormalige pand van Caarls aan de Schouwburgring 142.

Rond 1900 maakte zowel Van Gijzen als Caarls de brillen zelf. Er bestonden toen slechts enkele brilproducenten ter wereld. Nu combineren we die oude kennis met innovatieve technologie en brengen we Caarls als brilmerk terug in Tilburg. Maatwerk brilmonturen die geheel naar eisen en wensen vormgegeven kunnen worden.

Winkel aan schouwburgring 142 Tilburg