105 Jaar expertise en 10 jaar aan de Schouwburgring

Deze maand vieren we twee jubilea. Tien jaar geleden openden we onze deuren aan de Schouwburgring en we bestaan honderdvijf jaar!

Van Gijzen Opticiens hoe het begon

Het begint in 1919, toen metaaldraaier Alphonsus Josephus van den Heuvel in de Koestraat een kleine optiekzaak oprichtte. In 1931 nam Joh. van Gijzen de zaak over en transformeerde
deze tot wat vandaag bekend staat als Van Gijzen Opticiens.

Na Joh’s pensionering nam zijn zoon Jacques het stokje over. Jacques breidde de zaak uit en bracht nieuwe kennis en technieken in het bedrijf. We verkochten toen brillen, maar ook thermometers en barometers, en we zetten de eerste stappen in het aanbieden van oogmetingen. Destijds een revolutionaire stap voorwaarts.

De start van de contactlenspraktijk

In 1985 zette zijn zoon Erik de traditie van innovatie en kwaliteit voort. Het was Erik die begon met het aanmeten van contactlenzen en hij legde de basis voor de contactlenspraktijk, die uitgroeide tot een van de grootste contactlenspraktijken in de regio.

In 1998 breidde hij de zaak uit door Caarls Optiek over te nemen. Hierdoor werd onze aanwezigheid in Tilburg vergroot en de dienstverlening uitgebreider.

In 2014 verhuisden we naar de Schouwburgring
Start van Gijzen aan de Schouwburgring

Van Gijzen Opticiens aan de Schouwburgring Tilburg

In 2014 verhuisden we naar de Schouwburgring en begonnen Sotiria en haar man Werner met het overnemen van de winkel. Onder hun leiding zijn we doorgegaan met het bieden van de vertrouwde kwaliteit, aangevuld met de modernste optische technieken. Op deze manier kunnen we ons blijven aanpassen aan de huidige wensen van onze klanten.

In 2020 hebben we door de overname van Van Gastel Optiek een grote optometriepraktijk verworven, waardoor we onze klanten een nog breder scala aan gespecialiseerde oogzorgdiensten kunnen aanbieden.

We vieren we onze geschiedenis, wij zijn al meer dan een eeuw een vertrouwde naam in Tilburg en omstreken en we kijken uit naar de toekomst.