Computerbril werkt

Natuurlijk rechtop

Wanneer draag je een computerbril?

  • Werk je meer dan twee uur per dag aan een beeldscherm?
  • Draag je een leesbril, multifocale bril of een bril voor veraf?
  • Heb je nek-, rug- of schouderklachten?
  • Heb je last van vermoeide ogen?

Dan is er een goede kans dat we jou met een computerbril kunnen helpen.

Beeldschermbril computerbril pijn nek rug

Hoe werkt een computer/beeldschermbril?

Wanneer je niet scherp ziet op het scherm, ga je automatisch dichter op je scherm zitten. Hierdoor heb je een onnatuurlijke zithouding, die nek- en rugklachten kan veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld ook hoofdpijn of concentratieproblemen krijgen en het is heel vermoeiend. Niet handig als je nog de hele dag moet werken.

Wanneer je langdurig op een scherm kijkt, knipper je minder met je ogen. Dit geeft weer droge en prikkende ogen, waardoor je slechter gaat zien. Hoe langer je schermwerk doet en hoe dichter je op je scherm zit, hoe onnatuurlijker je houding wordt en hoe meer last je krijgt.

Een computerbril is gemaakt voor het kijken op de middenafstand. Met eencomputerbril hoef je je nek niet te buigen, je spieren blijven ontspannen en je zit rechtop.

Ook voor brildragers!

Een multifocale bril is geschikt voor veraf en dichtbij. Het deel in het glas waarmee je op je beeldscherm kijk is klein. Daardoor moet je bij beeldschermwerk veel je hoofd bewegen om scherp te kunnen zien. Dat is erg vermoeiend.

Een leesbril is gemaakt om op ongeveer 35 cm afstand scherp te kunnen zien. Maar je beeldscherm staat verder weg! Daardoor buig je naar voren en je spieren spannen zich voortdurend aan. Je zit in een onnatuurlijke houding.

Met een computerbril zit je mooi rechtop!

Beeldschermbril computerbril pijn nek rug
Veel rug- en nekklachten ontstaan door een verkeerde zithouding
Beeldschermbril computerbril pijn nek rug

Voor werkgevers

Voor bedrijven hebben wij een volledig uitgewerkt computerbrillenplan. We bieden een online aanmeldomgeving, helemaal aan jullie bedrijf aangepast. Er zijn flyers, posters en we bieden alle digitale middelen voor een nieuwsbrief of intranet. Voor in het Arboplan hebben wij de Arboparagraaf voorbereid en voor de accountant hebben wij een fiscale toelichting van Govers Accountants en Adviseurs.

Bied personeelsleden die het nodig hebben een Van Gijzen computerbril. Ze zien beter op het scherm, hebben minder last van vermoeide ogen, hun zithouding verbetert. Zij zullen minder nek- en rugklachten hebben, zich vitaler voelen en hun werk beter kunnen doen.