Goed zien en er goed uit zien!

In onze blogs lees je handige tips en onze ervaringen met brillen, contactlenzen en ooggezondheid.

Hoe Technologie Oogzorg Transformeert

Bij Van Gijzen Opticiens hebben we de beste technologie in huis waarmee we zichtproblemen kunnen onderzoeken, behandelen en begrijpen. Zo kunnen wij onze visie — goed zien en er goed uitzien — waarmaken. We doen dit met apparaten zoals de OCT-camera, de Zeiss iProfiler en de Zeiss VisuFit 1000.

Lees meer
 broccoli wortel sla vis noten gezond voedsel voor je ogen

Voeding en Gezonde Ogen

Door goed voor je ogen te zorgen met de juiste voeding, zorg je ervoor dat je niet alleen nu, maar ook in de toekomst scherp kunt blijven zien. Onthoud: Goed zien en er goed uitzien begint met wat je op je bord legt!

Lees meer

De leesbril is onvermijdelijk

Kleine lettertjes op potjes en blikjes zijn vreselijk. Wie heeft ooit bedacht om ze ook nog eens op een gekleurde achtergrond af te drukken? Wanneer dan tekst lezen op beeldschermen, in boeken of kranten lastig wordt, kunnen we er niet meer omheen: wordt het toch tijd voor een leesbril?

Lees meer

Wegwerkzaamheden rond de winkel

Direct na de zomervakantie starten de werkzaamheden van Enexis in de omgeving Zomerstraat / Onze Lieve Vrouwenplein / Lange Schijfstraat. De winkel blijft prima bereikbaar alleen kan het zijn dat je een andere route moet nemen. Hieronder staan de verschillende routes en afzettingen:

Lees meer

Heb jij genoeg aan één kijkoplossing?

Ons kijkgedrag is intensiever geworden. We kijken op beeldschermen, we willen snel reageren achter het stuur. In  onze moderne tijd krijg je veel meer beelden te verwerken. Wist je dat je in één dag evenveel beelden ziet als een burger in zestiende eeuw de in zijn hele leven?

Lees meer
optometrist Tilburg

De digitale wereld en onze ogen

Hoe zorg je goed voor je ogen in een digitale wereld. Je ogen verwerken de hele dag informatie en is een van de belangrijkste zintuigen die we hebben. En naast alles om ons heen kijken we tegenwoordig uren per dag naar een beeldscherm. Ga maar eens na, hoeveel uur zit jij per dag achter een pc of op je telefoon?

Lees meer

De uitvinding van de bril

Helemaal precies wanneer de bril is ontstaan weten we niet. Voor zover bekend, was het de Italiaan Salvino d’Armate die in 1284 als eerste een bril gebruikte. De eerste brillenglazen werden gemaakt van het mineraal beril.

Lees meer
van Gijzen Opticiens corona veilig

Optiek is essentieel

Net zoals vorige winter is onze winkel geheel aangepast. De plexiglas schermen staan weer op hun plaats. We hebben extra ventilatie ingeschakeld en het speciaal voor corona geplaatste luchtreinigingssysteem is op de hoogste stand gezet.

Lees meer
Corona veilige oogmeting

Veilig bij Van Gijzen

Extra ventilatie en een speciaal medisch luchtreinigingssysteem, op afstand bedienbare apparatuur, volledig verbouwde meetruimtes, een speciale afhaalbalie en thuisbezorgen van contactlenzen en vloeistof. 

Lees meer
EvilEye

Goed zien tijdens het sporten

Fanatieke buitensporters weten hoe belangrijk het is om een sportbril te dragen. Een goede sportbril beschermt je ogen onder allerlei omstandigheden. Denk aan de laaghangende zomerzon of vuil en vliegjes in je ogen.

Lees meer

Hoe zorg je voor de ogen van je kind?

Het is veel in het nieuws. Bijziendheid, ook wel myopie genaamd, bij kinderen is een groeiend probleem. Het is zelfs zo dat nu bijna de helft van alle kinderen bijziend is. Is dat erg? Absoluut. Als je op jonge leeftijd al bijziend bent, is de kans groot dat je op latere leeftijd flinke problemen krijgt.

Lees meer

Wat is een cilinder?

Even een mythe ontkrachten. Een cilinder in je ogen is niet heel bijzonder. Een cilinder komt juist heel vaak voor. Wel 90% van de mensen heeft een cilinder. Dus een cilinder in je ogen maakt je heel normaal.

Lees meer
gratis vuurwerkbrillen voor oud en nieuw

Vuurwerk of niet?

Vuurwerk zorgt jaarlijks voor ernstige ongelukken. Ieder jaar wordt er wel iemand blind als gevolg van vuurwerk. Kom bij ons gratis een vuurwerkbril afhalen. Je ogen verdienen goede bescherming.

Lees meer
Blauw light gevaarlijk of niet

Hoe schadelijk is blauw licht?

Het blauwe licht van laptops, telefoons en tablets zou zou slecht zijn voor onze gezondheid en onze ogen. De huidige generatie beeldschermen kan ook veel meer licht uitstralen dan voorheen.  Maar hoe zit dat precies en is dat blauwe licht wel zo schadelijk?

Lees meer
Carven wIllems zonnebril

Wel of niet een zonnebril?

De zomer staat voor plezier maken in de zon. Genieten van het heerlijke weer in de buitenlucht. De meeste mensen weten wel dat je zonder de juiste bescherming door de zon kunt verbranden. Veel mensen weten niet dat ook je ogen beschadigd kunnen raken door de UV-straling van de zon.

Lees meer