Zelf krassen op je zonnebril verwijderen

Schoonmaken of verwijderen van beschadigingen op je zonnebril of brilglazen. Je komt de artikelen vaak op Facebook tegen: Met Deze Ongebruikelijke Methode Wordt Je Bril Glashelder, inclusief alle hoofdletters.

Kan dit: Nee wij kunnen geen wonderen verrichten. De beschadigingen op je glas zitten net zo diep als bijvoorbeeld de steenslag op je auto. Maar toch lijkt het erop dat het internet het daar niet mee eens is en we worden bestookt met verschillende oplossingen.

Helaas is kunnen we de berichten niet tegenhouden. Maar let goed op. Er staan voorbeelden met tandpasta op Youtube en Facebook waarmee het glas weer kraakhelder zou worden. Het tegendeel is waar. De schuurmiddelen in de tandpasta krassen de glazen dermate dat alle coating verdwijnt en het glas in melkglas veranderd.

Schoonmaak doek Van Gijzen

Beschadigingen zijn haast niet te voorkomen.

Goed onderhouden en netjes gebruiken is het enige wat je kunt doen. Houd je bril niet onder heet water en leg hem niet in de volle zon, bijvoorbeeld in de auto. De glascoating bestaat uit laagjes die reageren op hoge temperaturen waardoor ze kunnen barsten.

Om je bril schoon te maken, spoel hem dan eerst af met lauwwarm of koud water. Gebruik daarna de speciale brilspray en het microvezeldoekje dat je bij de aankoop van ons hebt gekregen.  Gebruik geen chemische middelen. Gewone textiel, tissues of keukenrol kunnen kleine krassen op je glazen veroorzaken en en bewaar je bril in een goede koker.

Hebt je geen doekje meer, of is je brillenkoker stuk? Kom dan gratis nieuwe halen. Is je flesje brilspray leeg? Kom het dan gratis vullen of een nieuw halen.