Contactlens op maat

Contactlenzen op maat gemaakt

Wil je graag contactlenzen dragen? Heb je al eens contactlenzen geprobeerd maar is het niet gelukt? Of denk je dat contactlenzen niet mogelijk zijn?

Wij zien elke week nieuwe klanten die zonder succes contactlenzen hebben geprobeerd. Vaak komen zij via een bekende bij ons met de vraag of er toch mogelijkheden zijn. Maatwerkcontactlenzen bieden nieuwe kansen.

Bianca van Gijzen Contactlenzen Tilburg

Speciale contactlenzen

Er kan namelijk veel meer met contactlenzen dan vaak verteld wordt.  Standaard contactlenzen kun je vergelijken met schoenen, ze worden in standaardmaten en in grote aantallen gemaakt.

Voor ogen ligt dit anders. De kromming van het oog is in alle richtingen anders en zelden mooi rond. Ook de doorsnee van de pupil verschilt van persoon tot persoon.  Dit gecombineerd met de benodigde sterkte en verschillende materialen waarop iedereen weer anders reageert, maakt dat er duizenden mogelijkheden zijn. Dit kun je niet oplossen met een standaard lens.

En dat betekent dat maatwerkcontactlenzen vaak wel mogelijk zijn!

Soorten contactlenzen

Maatwerkcontactlenzen kunnen zowel als vormstabiele (harde) als zachte lenzen voor veraf of multifocaal gemaakt worden. Er bestaan lenzen die twee jaar meegaan maar ook een half jaar, drie maanden of een maand. Afhankelijk van hoe je oog reageert op het materiaal en de vloeistof kunnen we hieruit een keuze maken.

De vele mogelijkheden maken dat we heel zorgvuldig naar de juiste lens toewerken. We maken een 3D scan van het oog en een testlens in exact deze vorm. Deze gaan we inzetten. Hierna kijken en meten we hoe de testlens op je oog past en hoe je ogen hierop reageren. Eventueel passen we de lens nog verder aan.

Dit kan een traject zijn waarbij meer stappen nodig naar de juiste vorm, materiaal en vloeistof.  Uiteindelijk krijg je een lens die helemaal is afgestemd op jouw ogen, oogsterkte en persoonlijke wensen.

 

 

Maatwerk contactlenzen kunnen zowel als vormstabiele (harde) als zachte lenzen voor veraf of multifocaal gemaakt worden.
Bianca van Gijzen Contactlenzen Tilburg

Therapeutische of medische contactlenzen

Wij meten ook therapeutische contactlenzen zoals bandagelenzen, scleralenzen of keratoconuslenzen aan. Deze lenzen bieden uitkomst als je bijvoorbeeld last hebt van een beschadigd hoornvlies. Onze contactlensspecialisten zijn gespecialiseerd in maatwerk oplossingen.

Goed zicht voor een vast maandbedrag

Ons contactlensabonnement is eigenlijk een goed zicht abonnement met voldoende lenzen, alle contactlenscontroles, oogzorg, lensaanpassingen en vloeistof voor een vast bedrag per maand.

  • Voldoende contactlenzen
  • Geen extra kosten bij heraanpassingen
  • Onbeperkte contactlenscontroles en oogmetingen
  • Oogscan en netvliesfoto beoordeeld door Toine onze optometrist
  • Lensvloeistof
  • Per maand opzegbaar (na 6 of 12 maanden afhankelijk van type lens)
  • Extra lenzen bij verlies of breuk tegen voordelig tarief