Evil Eye Sportbrillen

Stijlvol en comfortabel voor actieve mensen

Goed zien tijdens het sporten

Evil Eye brillen zijn speciaal ontworpen voor sporters, recreatieve fietsers, wandelaars en liefhebbers van elektrische fietsen. Kortom actieve mensen. De brillen van Evil Eye bieden hen een unieke combinatie van bescherming, comfort en stijl.

Recreatieve fietsers en wandelaars

Voor recreatieve fietsers, mensen die met een elektrische fiets rijden en wandelaars zijn comfort en helder zicht heel belangrijk. Evil Eye brillen zijn uitgerust met verstelbare neusstukken en ze hebben een lichtgewicht montuur voor een comfortabele pasvorm. De heldere lenzen bieden uitstekend zicht en bescherming tegen schadelijke uv-stralen. De anti-fog coating zorgt ervoor dat je bril niet beslaat, zelfs niet bij wisselende temperaturen en vochtigheidsniveaus. Daarnaast bieden Evil Eye brillen een extra breed gezichtsveld.

wandelbril sportbril van Gijzen Opticiens Tilburg

Sportbrillen – Mountainbikers, wielrenners, hardlopers en hikers

Voor intensief gebruik bieden de sportbrillen van Evil Eye geavanceerde technologieën die zorgen voor ultiem comfort en prestaties. De monturen zijn ontworpen voor een stevige en stabiele pasvorm. Dankzij verstelbare neusstukken en gripvaste poten blijft je bril op zijn plaats, zelfs tijdens snelle bewegingen en in scherpe bochten. Of je nu over technische trails fietst, rent of klimt over ruig terrein, met Evil Eye sportbrillen heeft elke sporter de perfecte combinatie van bescherming en prestaties.

De speciale glazen

Door geavanceerde lenstechnologie heb je helder zicht en zijn je ogen beschermd tegen schadelijke uv-stralen. De glazen zijn voorzien van LST (Light Stabilizing Technology), door deze contrastverhogende technologie zie je het terrein beter en heb je minder last van de overgang van licht naar donker. Denk aan het plotseling in schaduw fietsen of lopen.

Meekleurende glazen

Er zijn meer opties. Met de LST Vario technologie passen je glazen zich automatisch aan, ( ze worden donkerder in het zonlicht). Of de LST gepolariseerde technologie. Deze beschermt je ogen tegen hinderlijke schittering en voorkomt vermoeidheid van de ogen, zelfs tijdens lange en intense trainingssessies.

Sportbril op sterkte

Daarnaast biedt Evil Eye de mogelijkheid om glazen op sterkte toe te voegen aan je bril. We kunnen het sportglas op sterkte maken of gebruik maken van een inklikbrilletje. Dit kan ook in multifocaal. Best fijn want dan zie je de fietscomputer ook scherp. Je kunt je bril laten samenstellen zodat hij perfect past bij je visuele behoeften en stijlvoorkeuren. De kleuren en formaat van het montuur, de sterkte en kleur van je glazen, het kan allemaal.

Het montuur

De monturen zijn gemaakt van lichtgewicht en duurzaam TR90, waardoor ze comfortabel en robuust zijn, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. Mocht je bril beschadigd raken dan kun je elk onderdeel ervan los bestellen als dat nodig is. Zo garandeert Evil Eye kwaliteit die lang mee gaat.

Het ventilatiesysteem biedt optimale luchtcirculatie en voorkomt dat je glazen beslaan. De zweetstrip beschermt je ogen tegen de zon, stof en transpiratie. En eenmaal klaar met sporten haal je de zweetstrip er eenvoudig af en tover je je multifunctionele sportbril om tot een life-style accessoire.

wandelbril sportbril van Gijzen Opticiens Tilburg
Evil Eye is het sportmerk van het Oostenrijkse Silhouette wat staat voor ongekende kwaliteit.

Het oog wil ook wat. Zeker als je aan beide ogen ruim boven de +5 zit en met regelmaat de fiets pakt. Soigneren kan je leren, en het kan er allemaal wel gelikt uitzien, maar als je bril niet lekker zit is dat niet bevorderlijk voor je prestaties. Nou zijn die prestaties van mij niet bepaald van heldenniveau, maar ik doe mijn best. En als het zonnetje door het wolkendek breekt, ben ik de man met die lekkere bril op z’n kanis. En die bril gaat geen kant op. Strak op de neus. Niet te strak. Vast achter de oren. Niet te vast. Licht van gewicht. Niet te licht. Allemaal precies goed.

Met regelmaat vragen collega amateurfietsers aan mij waar dat brilletje vandaan komt. ‘Brilletje? Brilletje? Beetje respect alsjeblieft! Je bedoelt mijn Evil Eye Sportbril?’ ‘Van Gijzen’ zeg ik dan. ‘Van Gijzen Opticiens in Tilburg.’ Als ik in een goeie bui ben vraag ik of ze er even door willen kijken. Met zorg peuter ik het binnenbrilletje eruit en de fietser in kwestie kan zijn ogen de kost geven. ‘Dat is lekker kijken hè, vriend?’ ‘Ja’ is dan steevast het antwoord. ‘Dat kijkt heerlijk.’

 

Leo Alkemade

Leo Alkemade Evil Eye sportbril Van Gijzen opticien Tilburg