Multifocale bril

Scherp zicht dichtbij en veraf.

Wat is een multifocale bril?

Met een multifocale bril zie je dichtbij én veraf scherp. Multifocale glazen hebben hiervoor twee verschillende sterktes: een voor dichtbij en een sterkte voor veraf. Daar tussenin verloopt de sterkte geleidelijk.

Zeiss Classic Multifocaal

Multifocaal maatwerk

Wat werkt voor de ene persoon, hoeft niet goed te zijn voor de andere. Ieder oog is uniek en verdient een eigen oplossing.

Ook je kijkgedrag is uniek voor jou. Bijvoorbeeld: hoe is de positie van je ogen, hoe beweeg jij je hoofd, wat is de afstand tussen het brillenglas en je ogen? Iedereen heeft andere gezichtskenmerken en maakt andere hoofdbewegingen.

Multifocale bril aanmeten

Bij het aanmeten van een maatwerk multifocale bril is dit allemaal belangrijk. We meten tot op een tiende millimeter nauwkeurig vanaf welke positie je door het glas van het montuur dat je gekozen hebt kijkt.

Jouw montuur, de vorm van je gezicht en de hoek waaronder het montuur op je gezicht staat bepalen het ontwerp van je glazen voor een zo optimaal mogelijk zichtcomfort.

Zeiss Plus Multifocaal
Wat werkt voor de ene persoon, hoeft niet goed te zijn voor de ander. Ieder oog is uniek en verdient een eigen oplossing.
Zeiss Individual 3 Multifocaal

Multifocale glazen aanpassen

Er zijn verschillende opties voor multifocale glazen. Er zijn basisglazen. Deze kunnen niet veel aangepast worden, waardoor het scherptegebied smaller is. Bij maatwerkglazen zijn er meer mogelijkheden. Je kunt dit zien op de foto’s op deze pagina.

Afhankelijk van jouw sterkte en wat je prettig vindt, kiezen we met jou de beste glazen. De maatwerkglazen ontwerpen we speciaal voor jou.