Niet iedereen kan geholpen worden met een bril of met gewone contactlenzen. Voor speciale aandoeningen bestaan er medische contactlenzen. Deze lenzen bieden uitkomst als je bijvoorbeeld last heb van een oogaandoening, beschadigd hoornvlies of als je traanvocht niet geschikt is om gewone lenzen te dragen.

Bianca van Gijzen Contactlenzen Tilburg

Niet meer naar het ziekenhuis!

Voor de medische indicatie is een onderzoek door oogarts nodig. Pas dan krijg je de contactlenzen vergoed vanuit de basisverzekering. Bij van Gijzen werken we heel nauw samen met verschillende oogartsen, je hoeft daarom niet meer naar het ziekenhuis voor het onderzoek. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur. Onze optometristen en contactlensspecialisten voeren alle benodigde onderzoeken uit die vervolgens door de oogarts worden beoordeeld.

Zodra de bevestiging van de oogarts binnen is meten we de contactlenzen aan en declareren deze direct bij de zorgverzekering. Wij hebben zorgcontracten met alle grote zorgverzekeraars.

Zodra wij inschatten dat een onderzoek door oogarts nodig is voeren wij dezelfde afspraak alle onderzoeken uit en sturen die door naar de oogarts. Wel zo handig

Medische indicatie:

voorbeelden zijn:

  • een hoge plus- of minsterkte:
    tot 18 jaar: vanaf -6.00 en vanaf +10.00
    18 jaar en ouder: vanaf -10.00 en vanaf +10.00
  • hoge cilinder: vanaf -4.00
  • meer dan 4 dioptrieĆ«n verschil tussen linker- en rechteroog
  • keratoconus (stoornis in hoornvlies)
  • beschadiging van het hoornvlies (bijvoorbeeld door erg droge ogen)
  • na een hoornvliestransplantatie

Er bestaan nog veel meer medische indicaties. Bianca, Toine en Erik zijn gespecialiseerd in het aanmeten van medische en therapeutische contactlenzen.

Erik van Gijzen Tilburg contactlenzen
In veel gevallen verbetert het zicht met een therapeutische contactlens en eventuele pijn vermindert of wordt zelfs helemaal weggenomen.

Soorten medische contactlenzen

Bandagelenzen

Deze lenzen zijn bedoeld als oogverband om het hoornvlies te beschermen

Scleralenzen

Deze draag je niet op het hoornvlies maar op het oogwit. Een sclerale lens vormt een soort paraplu over het hoornvlies, wat veel minder druk geeft. Daardoor voelt deze lens heel comfortabel aan.

Keratoconuslenzen

Keratoconus is een aandoening die het hoornvlies vervormd. Keratoconuslenzen houden meer rekening met deze vervorming en corrigeren de onregelmatigheid.