Duurzaamheid begint met kwaliteit!

Duurzaamheid. Wat is dat eigenlijk? En wanneer ben je als persoon of organisatie duurzaam bezig? Tel je pas mee als je een dak vol zonnepanelen of een elektrische auto hebt? Of kun je beter plantaardig eten om jezelf duurzaam te kunnen noemen?

Je hoort veel over duurzaamheid en duurzaamheid is noodzaak. Door de groeiende bezorgdheid over de toestand van onze planeet is er ook een groeiend besef dat het leven zoals we dat leiden niet zo duurzaam is. Dat is niet altijd zo geweest. Zo’n 60 jaar geleden was dit nog heel anders. We deden langer met onze kleding en schoenen en we lieten deze ook repareren.

Duurzame brillen

Zuiniger door duurzame producten

Thuis zuiniger met water, elektriciteit en voedsel omgaan is een goede manier om duurzame stappen te zetten. Maar waar begin je, en waar leg je de focus op? Je kunt ook iets doen door voor duurzame producten te kiezen. Natuurlijk is het voor de consument moeilijk te bepalen of een bedrijf of een product duurzaam is. Iedereen verstaat er namelijk iets anders onder. Maar één van de makkelijkste manieren is kiezen voor kwaliteitsproducten.

Goede producten gaan namelijk langer mee, ze kunnen makkelijker gerepareerd worden en daarmee zijn ze duurzamer en op termijn ook goedkoper. Met de campagne ‘Waardeer het. Repareer het.’ wil SIRE zo veel mogelijk mensen ertoe bewegen hun kapotte spullen te laten repareren.

Duurzaamheid begint met kwaliteit

En dat gaat ook op voor brillen. Van Gijzen opticiens vindt dat een bril aan hoge kwaliteitseisen moet voldoen. Dat hoeft zeker niet altijd de duurste bril te zijn! Een bril van Van Gijzen is geen wegwerpbril, wanneer je oogsterkte verandert kunnen we bijvoorbeeld de glazen vervangen. Een goede bril moet jaren kunnen meegaan en als het nodig is moet hij gerepareerd kunnen worden.

Kwaliteit bril