Minder schitteringen in het donker met Iscription glazen

Schitteringen en lichtkransen

Herken je dat? Schitteringen of lichtkransen van je computer of telefoonscherm in het donker. Of bijvoorbeeld van de koplampen van tegenliggers.

Hoe komt dat?

Bij fel licht wordt je pupil kleiner. Zo regelt je oog de hoeveelheid licht die op het netvlies valt. Wanneer het donker is, krijg je een grotere pupil waardoor er meer licht naar binnen komt.

In het donker is de bolling van je ooglens meer van invloed op hoe het beeld op je netvlies valt. Er is dan iets meer vervorming van het beeld en dit veroorzaakt de lichtkransen en schitteringen.

Zeiss Iscription brillenglas

Met onze nieuwe Zeiss Iprofiler meten wij heel nauwkeurig alle oneffenheidjes in de bolling van je oog. Het is een soort 3D-scan van je oogoppervlak. Met een Zeiss Iscription brillenglas corrigeren we deze oneffenheidjes.

Niet alleen heb je dan minder last van schitteringen en lichtkransen, je ervaart ook een beter kleurencontrast.

De Iscription techniek kunnen we toepassen op alle op maat geslepen glazen. Mensen met een kleinere pupil hebben minder voordeel bij deze glazen. Ook je oogsterkte is van invloed. Tijdens de oogmeting kunnen we je laten weten of Iscription glazen voor jou zin hebben.