Hoe selecteren wij de brillen die wij verkopen?

Is een merkbril altijd mooier of beter?

Je gevoel zegt van wel. Hoe groter de bekendheid van het merk, hoe exclusiever het overkomt. Een goed merk investeert in vernieuwing en onderzoek en verbetert het product voortdurend.

Helaas komt het ook voor dat juist een goedkoop gemaakte bril – meteen heleboel reclame – verkocht wordt als een premium merkbril.

Caarls brillenfabriek tilburg

Goede brilmerken selecteren

Dat is nu precies de reden waarom wij alleen merken selecteren waarvan we weten hoe en waar ze gemaakt worden. Deze merken worden gemaakt in Frankrijk, Italië, Duitsland en Japan. Wij maken ook zelf brillen, gewoon, hier in Tilburg. Ons eigen merk Caarls.

Onze leveranciers moeten aan strenge eisen voldoen. Zo moeten ze hun brillen in eigen fabriek maken en die brillen moeten ook nog eens aan onze eisen voldoen. Er mag bijna geen nikkel in zitten, ze moeten gemaakt zijn hoogwaardig materiaal, een goede pasvorm hebben en comfort bieden.

Technische brilkeuring

Alleen als een merk onze strenge technische keuring doorstaat, wordt het verkocht in onze winkel. Uiteraard alleen maar als de bril ook nog door de “Sotiriakeuring” komt en er ook ècht mooi uitziet.

Wil je eens zien hoe onze brillen gemaakt worden? Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in de Caarls werkplaats. We laten je graag zien hoe wij werken en waar we voor staan. Bel eens voor een afspraak.

Caarls brillenfabriek tilburg

Waaraan moet een goede bril voldoen?

  • Hij moet je brillenglazen op de juiste plaats voor je ogen houden
  • De neusmaat van de bril moet goed zijn. Is hij te klein, dan zakt het montuur langzaam van je neus. Is de neusmaat te groot, dan staan de glazen niet goed voor je ogen.
  • De bril moet vakkundig afgesteld kunnen worden, daardoor voorkom je dat hij steeds afzakt of klemt.
  • De bril mag geen allergische reacties veroorzaken.
  • Hij moet stevig genoeg zijn voor dagelijks gebruik.
  • Hij moet je goed staan.