Let op! Tekort aan contactlenzen

Draag je contactlenzen?

Op dit moment hebben alle contactlensfabrikanten door grondstoftekorten problemen met het leveren van contactlenzen. Doordat de fabrikanten de beperkte middelen voornamelijk gebruiken bij standaard contactlenzen komen de meeste tekorten voor bij torische en multifocale contactlenzen. De gemiddelde levertijd op dit moment bedraagt twee tot soms wel zes weken.

Als je contactlenzen draagt doe je er verstandig aan deze op tijd bij te bestellen of je contactlenscontrole niet tot het laatste moment uit te stellen. Zo geef je ons en de fabrikant wat extra tijd de contactlenzen op tijd te leveren.

 

Het is helaas niet aan te geven welke lenzen een langere levertijd hebben. Het is afhankelijk van het merk, type en de sterkte. Wanneer een lens moeilijker leverbaar is gaan we uiteraard op zoek naar een vervangende lens van een ander type of fabrikant. Stel ook daarom je controle niet te lang uit.

Hoewel we goed begrijpen dat je liever lenzen draagt dan een bril is het niet verstandig je lenzen langer te dragen dan waarvoor ze bedoeld zijn. Dit kan beschadigingen aan je oog veroorzaken. Tot op heden hebben wij voor iedereen een vervanging kunnen vinden maar mocht dat niet op tijd lukken, dan is een bril de verstandigste oplossing.