De leesbril is onvermijdelijk

De leesbril

Kleine lettertjes op potjes en blikjes zijn vreselijk. Wie heeft ooit bedacht om ze ook nog eens op een gekleurde achtergrond af te drukken? Wanneer dan tekst lezen op beeldschermen, in boeken of kranten lastig wordt, kunnen we er niet meer omheen: wordt het toch tijd voor een leesbril?

Leesbril multifocale bril tilburg

Scherp zien dichtbij

Om kleine lettertjes te kunnen lezen, moet de ooglens kunnen samentrekken en boller worden; dat heet “accommoderen”. Na verloop van tijd wordt de ooglens minder soepel en kunnen je spieren hem niet meer boller maken. Met een leesbril compenseer je dit.

Een kant en klare leesbril kan in het begin een oplossing zijn. Zo’n brilletje van bijvoorbeeld de drogisterij doet dit voor allebei je ogen in dezelfde mate. Maar, ogen zijn zelden precies gelijk! Wij maken een leesbril voor je met voor beide ogen de juiste sterkte. Dus met een andere sterkte in het linker en het rechter glas.

Nog iets dat een kant en klare leesbril niet heeft: een cilinder. Wij maken een leesbril voor je met niet alleen voor beide ogen de juiste sterkte, maar ook met de juiste cilinder.

Heb je al een bril voor in de verte? Dan kan een multifocale bril de oplossing zijn.

Krijg je luie ogen van een leesbril?

Sommige mensen denken dat een leesbril het de oogspieren te makkelijk maakt. Daardoor zouden deze verslappen. Dit is niet zo. Door het minder flexibel worden van de ooglens gaat het boller maken steeds moeilijker, hoe hard je het ook probeert. Dat heeft niets te maken met slappe of sterke spieren. Het zit hem in je ooglens.

leesbril