Chocolade verbetert gezichtsvermogen niet

De chocoladeletter is nog steeds het meest gekregen sinterklaascadeautje. Dus toen in 2018 de Britse Reading University in een onderzoek publiceerde dat pure chocolade het gezichtsvermogen verbetert was dat groot nieuws.

Men onderzocht 30 mannen en vrouwen tussen de 18 en 25 jaar oud. De deelnemers aten pure of witte chocolade. De pure chocolade bevatte 720 milligram flavonoiden (antioxidant), de witte chocolade geen. Vervolgens werd het gezichtsvermogen getest. Tijdens het onderzoek bleek dat antioxidanten de contrastgevoeligheid direct verbeteren. Flavonoiden zitten onder andere in druiven, rode wijn, appels, en dus pure chocolade

chocolade niet goed voor je ogen

Perfect nieuws, vooral voor deze tijd van het jaar leek het. Maar toen de Ludwig Maximilian Universität in München het onderzoek dit jaar opnieuw deed, waren er er geen meetbare verbeteringen in het gezichtsvermogen. De Duitse wetenschappers schrijven dat voor bewijs van langdurige voordelen van pure chocolade verder onderzoek nodig is.

Dus is chocola nu goed voor uw ogen? Nee, en mocht er een gunstige invloed van pure chocolade zijn op uw gezichtsvermogen dan is dit waarschijnlijk minimaal. U kunt uw chocoladeletter dus beter opeten omdat hij gewoon lekker is.

Wat helpt dan wel?

Met verschillende soorten voeding kunt u uw ogen wel gezond houden. Citrusvruchten, groene bladgroenten en volkorenproducten of noten, wortelen, tomaten, spinazie en maïs helpen uw ogen gezond te houden. En hoewel chocolade niet echt helpt, krijgt iedereen die voor 5 december 2019 bij van Gijzen Opticiens een bril of contactlenzen aanschaft van ons een chocoladeletter.