Wel of niet een zonnebril?

De zomer staat voor plezier maken in de zon. Genieten van het heerlijke weer in de buitenlucht. De meeste mensen weten wel dat je zonder de juiste bescherming door de zon kunt verbranden. Veel mensen weten niet dat ook je ogen beschadigd kunnen raken door de UV-straling van de zon. Het  gevolg is sneeuwblindheid of hoornvliesverbranding. De symptomen zijn pijn, gevoeligheid voor licht en brandende ogen.

Willems zonnebril

UV-straling

Door onvoldoende bescherming voor je ogen loop je op latere leeftijd het risico op ernstige oogaandoeningen, zoals vroegtijdige staar of maculadegeneratie. En die latere leeftijd is al vanaf vijftig-zestig jaar.

Niet alleen in de zon, maar ook in de schaduw, op het water, in de sneeuw of zelfs op een bewolkte dag kan UV-straling nadelig zijn.

Zonnebril kind

De ogen van kinderen zijn bijzonder gevoelig voor UV-straling omdat hun pupillen groter zijn dan bij volwassenen. Zo krijgen kinderogen veel meer UV-straling binnen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met kinderogen te beschermen!

Kinderbril
Wat kun je doen?
Carven zonnebril

UV-filter

Draag om de ogen te beschermen brillenglazen met een UV-filter dat de straling tot 400 nm (nanometer) wegneemt. Van Gijzen Opticiens heeft alleen maar zonnebrillen met zo’n UV-filter.

Niet alleen een zonnebril

Bij van Gijzen hebben alle heldere brillenglazen, die voor een gewone bril, ook altijd zo’n 400 nm UV-filter! Met een “gewone” bril van ons zijn je ogen dus altijd beschermd.