Thuiswerken en oogvermoeidheid

Ben je ook iemand die thuis werkt? Nu veel mensen thuis werken, krijgen meer mensen last van hun ogen. Heel logisch, de thuiswerkplek is vaak minder ergonomisch ingericht en doordat er nu veel online gedaan wordt, wordt er nu ook langer naar een scherm gekeken dan voorheen.

Beeldscherm werk

Veel mensen krijgen last van lichamelijke klachten. Ze zitten vaak dichter op het scherm dan op kantoor. En vooral ook langer achter elkaar omdat vergaderingen, de vrijdagmiddagborrel en zelfs het praatje bij de koffieautomaat zijn vervangen door een digitaal alternatief.

Hoe langer je schermwerk doet en hoe dichter je op het scherm zit, hoe meer last je krijgt.  Maar je knippert hierdoor ook wel tot vijf keer minder met je ogen dan normaal!

Met als gevolg vermoeide, droge en branderige ogen. Hierdoor krijg je wazig zicht en heb je moeite met scherpstellen. En wat doen we wanneer we slechter zien? Juist, we gaan automatisch nòg dichter op het scherm zitten waardoor de klachten alleen maar toenemen.

Computer of beeldschermbril

Je kunt dit het beste voorkomen door je scherm op de juiste hoogte en afstand te zetten. Niettemin kan extra ondersteuning erg fijn zijn.  We kunnen je ogen een handje helpen met een computerbril. Wij passen je bril precies op de juiste schermafstand aan. Doordat je ogen gemakkelijker op het scherm kunnen scherpstellen hoef je niet zo dicht op je scherm te zitten. Hierdoor krijg je minder last van te weinig knipperen en omdat je beter rechtop zit dus ook van je nek en je rug!

Zeker wanneer je thuis op een laptop moet werken, kan een computerbril je helpen. Wanneer de computer niet de belangrijkste oorzaak is van de droge en vermoeide ogen, kunnen we je ook helpen met ons traanvochtspreekuur.

Lees hier meer over ons traanvochtspreekuur.

Is een computerbril iets voor jou? Dan weet je ons te vinden. Bel, app of mail ons en wij helpen je verder.