Zelf je bril afstellen.

Op YouTube staan heel veel filmpjes over hoe je zelf een bril kan afstellen. Maar let op! Een bril zo afstellen zodat deze comfortabel draagt, geen pijn doet en niet af zakt, is niet makkelijk.

Bril passend maken

Afstellen bril

Het verplaatsen van de bocht in de veer (ook wel het pootje genoemd) moet precies tussen oorschelp en schedel lopen. Vervolgens moet het uiteinde in het kuiltje achter het oor vallen voor meer stevigheid. Het resultaat is een bril die perfect en comfortabel op je gezicht blijft zitten. Maar let op: dit kun je alleen bij een ander doen. Bij jezelf zie je het gewoon niet.

Verschillende materialen

Er zit verschil tussen brillen en materialen. Je kunt niet zomaar alles nadoen van YouTube.  Er staan filmpjes met monturen zonder wapening op. Dit betekend dat het montuur niet is gemaakt van acetaat, maar van spuit-plastic.  Spuit-plastic is spotgoedkoop en laat zich makkelijk verwarmen met een föhn. Het heeft alleen niet de eigenschappen die je van acetaat  bril  mag verwachten.

Soms komt een klant binnen met een haakse hoek in de veer. De bril zit dan strakker achter je oor. Zo strak, dat deze in je oorschelp gaat snijden. Dan heb je een bril die niet af glijdt, maar wel flink pijn doet.

Als je echt wilt dat jouw bril goed is afgesteld, loop dan even binnen. We helpen je graag.

De mooiste bril uitzoeken