Contactlenzen – fabels en feiten

Veel mensen dragen ze, maar er zijn toch misvattingen over contactlenzen.

Contactlenzen Tilburg maatwerk

Fabel: Contactlenzen Zijn Oncomfortabel.

Moderne contactlenzen zijn juist ontworpen voor comfort. De materialen laten meer dan vroeger zuurstof door en daardoor dragen ze prettiger. Daarnaast kunnen we door 3D-scan technologie ervoor zorgen dat je lenzen perfect passen. Dat verhoogt ook het draagcomfort.

Fabel: Lenzen Kunnen Achter Je Oog ‘Verdwijnen’.

it kan echt gewoon niet! Àls je lens verschuift, kan het voelen alsof hij ‘verdwenen’ is, maar we verzekeren je dat hij altijd te bereiken en te verwijderen is.

Fabel: Lenzen zijn Niet Geschikt voor Oudere Mensen.

Met leeftijd heeft het niets te maken. Of je nu multifocale lenzen nodig hebt of last hebt van droge ogen, er zijn lenzen die aan jouw visuele behoeften voldoen.

Fabel: Je kunt niet sporten Met Lenzen.

Juist bij het sporten zijn lenzen handiger dan een bril! Ze beslaan niet en bieden een groter zichtveld. Je zou bij alleen bij sporten een daglens kunnen dragen en de rest van de week je bril. (Alleen bij zwemmen zijn contactlenzen niet zo handig…)

Bianca van Gijzen Contactlenzen Tilburg
Contactlenscontrolle Toine Tilburg

Fabel: Van Lenzen krijg je een Ooginfectie.

Dat ligt aan jezelf. Als je op de juiste manier omgaat met je lenzen – denk aan schoonmaken – is het risico op een infectie echt minimaal. Bij Van Gijzen Opticiens leggen we je graag uit hoe je het beste met je lenzen omgaat.

Fabel: inzetten is een heel gedoe.

Oefening baart kunst! Voor de meeste mensen wordt het al snel routine. Wij helpen je hierbij.