Veilig naar de opticien

Een speciaal medisch luchtreinigingssysteem, op afstand bedienbare apparatuur, volledig verbouwde meetruimtes, een speciale afhaalbalie. Bij van Gijzen opticiens hebben we de winkel, de meetruimtes en onze werkwijze aangepast zodat we je veilig kunnen helpen.

Deze aanpassingen in verband met het coronavirus zijn voorlopig nog nodig en daarbij ook verplicht door de overheid. Daarom zijn we in maart al plannen gaan maken over hoe we dit het beste konden aanpakken. We hebben hierbij gekeken naar hoe in laboratoria en in ziekenhuizen gewerkt wordt. 

Corona veilige oogmeting

Luchtreiniging

Onze meetruimtes zijn opnieuw ingedeeld. De ruimtes zijn gesplitst, waarbij de medewerker achter een plexiglas wand zit. Niet enkel een scherm van 50×50 cm, maar een volledige wand. Onze meetapparatuur is op afstand bedienbaar. De apparaten die niet op afstand bediend kunnen worden, bedienen we via een speciale, veilige opening in het plexiglas (zie de foto hieronder).

In de ruimtes hangt een speciaal luchtreinigingssysteem dat alle lucht in de ruimte steriliseert en zo alle eventueel aanwezige virusdeeltjes in de lucht onschadelijk maakt. Onze ruimtes zijn medisch getest en gecertificeerd. Met speciale metingen is in iedere hoek van de ruimtes gemeten of de virusdeeltjes ook daadwerkelijk onschadelijk gemaakt worden.

Aangepaste winkel

Daarnaast hebben we onze winkel anders ingedeeld. Om te voorkomen dat het binnen te druk wordt, hebben we vooraan in de winkel een balie voor het afhalen van lenzen, vloeistoffen of het afgeven van een reparatie. Zo hoef je niet de hele winkel door voor een flesje vloeistof. Als er al een klant in de winkel is, wacht dan heel even buiten, we komen er zo snel mogelijk aan. 

Corona veilige oogmeting
Dankzij deze aanpassingen kunnen wij elke klant veilig helpen.

Standaardmaatregelen

Uiteraard blijven de standaardmaatregelen van de overheid van kracht. Bij de deur staat desinfecterende gel. We geven geen handen. Na iedere klant wordt alle apparatuur gereinigd en ook gepaste brillen.  

Als je je niet lekker voelt, hoest of ziek bent, vragen wij je niet naar de winkel te komen maar ons te bellen. Wij zorgen dan voor een oplossing door bijvoorbeeld aan huis te leveren.

Sotiria, Werner, Erik en Marlou