Je kind zich zelfverzekerder laten voelen met een bril

Een kind dat niet goed ziet, kan hier onzeker van worden. Het kan niet goed meedoen met spelen of sporten en het herkent vriendjes niet op het schoolplein. Daarbij kan het een leerachterstand oplopen omdat het het digibord of lesmateriaal niet goed kan lezen.

Vooral angst over de reactie van de andere kinderen en het ‘zich anders voelen’ spelen bij kinderen een grote rol. Voor ons is het dagelijkse kost een kind van een mooie bril te voorzien, maar voor het kind zelf kan dit erg spannend zijn

Kinderbril

Laat je kind zelf kiezen.

Het helpt als je je kind zelf een bril laat kiezen. Vraag je kind bijvoorbeeld wat vind je mooi aan deze bril? Wat vind je van de kleuren?
Door je kind zelf te laten praten over de bril, vergroot je het vertrouwen dat deze bril bij hem of haar past. Hoe cool is het als je zelf de bril mag uitzoeken waar je je het prettigst bij voelt?

Niemand wil dat een kind zich geremd of beperkt voelt door zijn bril

Een bril waar wat wilder mee omgegaan mag worden.

Is je kind een wildebras, speelt het graag buiten of staat sport regelmatig op het programma? Wij leveren een extra buitenspeel / sportbril die beter tegen een stootje kan. Een bril mag een kind niet beperken in wat het het liefste doet.

bijziendheid kind