Zilli Brillen

Modehuis Zilli

Bij modehuis Zilli gaan expertise, geavanceerde technieken en artistiek vakmanschap hand in hand. De kernactiviteit ligt in het werken met leer.

Zilli werkt met uiterst fijn kalfsuede en geglazuurd lamsvacht, maar ook met exotische dierenhuiden zoals peccary, python, krokodil, struisvogel en kangoeroe, die allemaal specifieke expertise vereisen. Jassen worden volledig met de hand gemaakt en decoratieve stiksels en afwerkingen worden ook met de hand voltooid. In ons “atelier” in Lyon ontwikkelen onze vakmensen voortdurend nieuwe technieken.

Sinds de oprichting in 1965 maakt Zilli luxe leren jassen die een must-have is geworden in de luxueuze herenmode.

De rijke geschiedenis van Zilli

In 1950 richten Oscar en Rose Schimel een werkplaats op voor het maken van jassen in de wijk Croix-Rousse in Lyon en openen meerdere winkels in het stadscentrum. Hun zoon Alain groeit op in deze wereld van kleding en haute couture. Hij besluit echter om zich te wijden aan zijn rechtenstudie.

In 1965 herontdekt Alain Schimel de familiepassie voor het maken van kleding. Hij richt Maison Zilli op in Lyon. Zilli introduceert de luxe leren jas. Alain Schimel wordt in het familiebedrijf bijgestaan door zijn vrouw en kinderen. Zilli wordt en is sindsdien een 100% familiebedrijf.

Wereldwijde Uitbreiding

  • 1983: Eerste boetiek in Londen op New Bond Street.
  • 1990: Eerste boetiek in Parijs in het hart van de prestigieuze Gouden Driehoek, aan de rue du Faubourg Saint Honoré.
  • 1996: Ontwikkeling van een volledige collectie van hoogwaardige herenkleding.
  • 2005: Opening van boetieks in Rome en Dubai.
  • 2010: Lancering van de Eyewear-collectie wereldwijd.
  • 2020: Lancering van het nieuwe ZILLI SPORT-label

De ZILLI Eyewear-collectie omvat meer dan 35 modellen, zowel voor correctie- als zonnebrillen. Geïnspireerd op de glorieuze periode van de jaren ’60 en ’70, wat de collectie uniek maakt.