Contactlenzen

U kunt bij Van Gijzen terecht voor alle soorten contactlenzen:

  • Zachte lenzen
  • Halfzachte lenzen
  • Harde lenzen
  • Nachtlenzen
  • Multifocale lenzen
 

Zachte lenzen

Een zachte contactlens is een flexibele, zuurstofdoorlatende lens. Zachte lenzen passen zich op een natuurlijke manier aan de vorm van het oog aan. Zachte lenzen voelen daardoor comfortabel aan, u voelt ze bijna niet zitten. Zachte lenzen zijn er in verschillende typen en uitvoeringen. Vraag naar de uitgebreide mogelijkheden.

Harde lenzen

Harde contactlenzen (vormstabiele lenzen) kunt u niet buigen. Harde lenzen gaan langer mee dan zachte lenzen. Er zijn verschillende varianten in harde lenzen, er zijn ook multifocale lenzen verkrijgbaar.

Nachtlenzen

Nachtlenzen draagt u alleen ‘s nachts. Deze lenzen veranderen tijdelijk de vorm van het hoornvlies. Uw ogen nemen de ideale vorm aan om goed te kunnen zien en kunnen daarmee uw oogafwijking corrigeren. Deze verandering van de vorm van uw oog duurt een paar dagen. Nachtlenzen zijn comfortabel, u voelt de lenzen vrijwel niet.

Overweegt u contactlenzen te gaan dragen? In een uitgebreid adviesgesprek kunnen wij de mogelijkheden voor u op een rij zetten.

Keratoconus

Keratoconus is een oogaandoening waarbij het hoornvlies van een bolle vorm in een spitse, kegelvormige vorm verandert. Keratoconus treedt bijna altijd in beide ogen op. Bij een keratoconus neemt het gezichtsvermogen geleidelijk aan af.

Via een spleetlamponderzoek (biomicroscopisch onderzoek) wordt met een microscoop naar het hoornvlies gekeken. Hierbij kan onder meer verdunning van het hoornvlies, littekenvorming op het hoornvlies of een toenemende bijziendheid worden geconstateerd. 

De klachten van keratoconus kunnen worden verminderd en de aandoening kan worden gestabiliseerd door het dragen van speciale keratoconus lenzen. Erik van Gijzen zal via een uitgebreid en deskundig onderzoek samen met u de mogelijkheden bekijken om de keratoconus te stabiliseren.

Servicepakket met lenzencontrole

Wij adviseren u regelmatig op controle te komen als u lenzen draagt. Bij een lenzencontrole meten we de sterkte van uw oogafwijking, zien we eventuele irritaties of controleren we beschadigingen aan uw ogen.

Wij bieden u daarnaast een servicepakket aan. Met ons servicepakket kunt u onbeperkt op controle komen. Bovendien krijgt u korting op de lenzenvloeistof en korting bij de aanschaf van een bril, lenzen en zonnebrillen. Kortom, Van Gijzen contactlenzen Tilburg zorgt voor een complete service!