Van Gijzen Optiek: Over ons

Van Gijzen optiek is een begrip in Tilburg als het gaat om brillen en contactlenzen. Niet voor niets gaat onze historie al bijna 100 jaar terug.

Op dit moment wordt de zaak gerund door Erik van Gijzen en Sotiria Alexandris. Beide zijn gediplomeerd opticien en contactlensspecialist. Erik en Sotiria worden verder bijgestaan door opticiens Guus, Marlou en optometrist Karin.  Marlou is momenteel druk bezig met de opleiding contactlensspecialist.

 

Erik van Gijzen

Erik van Gijzen trad in de voetsporen van zijn opa Johannes Jacobus van Gijzen en zijn vader Jacobus Johannes van Gijzen en is daarmee de derde generatie Van Gijzen.

Erik van Gijzen wil niet dat de zaak van zijn vader vanwege de economisch wat mindere tijden ten onder gaat, en daarom start hij in 1979 de opleiding tot opticien in Rotterdam. In drie jaar tijd rondde hij deze vierjarige opleiding af. In het laatste jaar start hij met de opleiding optometrie, eveneens in Rotterdam. Daarna heeft Erik van Gijzen zich gespecialiseerd als contactlensspecialist.

Voordat Erik van Gijzen in de winkel van zijn vader Jacobus Johannes van Gijzen komt, werkt hij eerst op freelancebasis voor diverse andere opticiens, met name om ervaring op te doen buiten de zaak van zijn vader. In 1985 draait Erik van Gijzen volledig mee.

Zeven jaar later neemt Erik van Gijzen de winkel over. In de jaren zette hij een groeiend en florerend bedrijf neer. Onlangs opende hij samen met zakenpartner Sotiria Alexandris het nieuwe winkelpand aan de Schouwburgring 142 in Tilburg, waarmee de jarenlange traditie op het gebied van brillen, contactlenzen met daarbij passie voor het vak en persoonlijke aandacht voor de klant wordt voortgezet.

Sotiria Alexandris

Sotiria Alexandris is een echte Brabantse, uit Goirle, maar zoals haar naam doet vermoeden, hebben haar ouders Griekse roots. Sotiria Alexandris volgde aanvankelijk de mode-opleiding, maar zag in die branche vervolgens onvoldoende mogelijkheden om haar talenten goed tot uiting te kunnen brengen. Zij werkte vervolgens in de gastronomie bij diverse horecagelegenheden, waarbij de wensen van gasten, het omgaan met verschillende mensen en pure gastvrijheid centraal stonden.

Als Sotiria Alexandris zich in Dongen vestigt, wordt het voor haar lastig om met name in de vroege ochtend of nacht naar haar opdrachtgevers te reizen. Op dat moment, in 2001, wordt zij gevraagd om mee te werken bij de opticien in Dongen, waar zij enthousiast wordt van het vak.

Door haar enthousiasme besluit zij de opleiding tot opticien te volgen, die zij naast haar baan bij de opticien in Dongen na vier jaar met goed gevolg afrondt. Haar ambities reiken op een gegeven moment verder, en Sotiria Alexandris besluit uit te kijken naar een andere functie om zich verder te kunnen ontwikkelen in het vak. Zij begint daarom ook aan de opleiding tot contactlensspecialist. In 2006 reageerde zij op een vacature bij Van Gijzen optiek, en sindsdien draait Sotiria Alexandris mee in de zaak. Met haar eerdere ervaringen en door mode-opleiding vormt zij een uitstekende aanvulling op de kennis en kwaliteiten van Erik van Gijzen. In 2014 is zij samen met Erik van Gijzen eigenaar van Van Gijzen.