Caarls bril op maat. Gemaakt in Tilburg

Je bril helemaal op maat gemaakt

Maatwerk brillen

Wij vinden dat een brilmontuur de glazen zo perfect mogelijk voor de ogen dient te houden. Een montuur moet altijd goed zitten zodat je nauwelijks merkt dat je je bril op hebt. Zonder dat je hem moet aanduwen, rechtzetten of er last van hebt.

Je bril op maat gemaakt Caarls

Op maat gemaakte bril

Daarbij moet je bril jouw karakter uitstralen. Wij vinden dat de keus voor een montuur niet alleen moet afhangen van wat er in ons rek beschikbaar is, maar dat de gewenste vorm en kleur op maat gemaakt moeten kunnen worden.

Daarom zijn wij in 2017 gestart met het ontwikkelen van op maat gemaakte brillen. En sinds juni 2020 zijn we zover. Wij kunnen je bril helemaal naar jouw wensen maken in onze eigen fabriek Caarls in Tilburg.

Eigen fabriek in Tilburg

In de winkel kies je je favoriete montuur vorm. Wij meten dan de afmetingen van jouw gezicht. En je mag kiezen uit verscheidenen kleuren en patronen. Zo creëer je samen met ons je gepersonaliseerde bril.

Dan gaan wij aan de slag. In onze eigen fabriek maken we je bril precies zoals we hebben afgesproken.

 

Caarls eyewear Tilburg maatwerk brillen
Een bril die voor jou alleen wordt gemaakt en perfect past bij je gezicht én lifestyle. Made in Tilburg!
Caarls eyewear Tilburg maatwerk brillen

Caarls

We noemen onze maatwerkcollectie Caarls, naar de eerste brillenzaak ooit van Tilburg.

In 1899 opent Frans Caarls Caarls Optiek in de Zomerstraat. Leo van Steensel start er in 1908 als leerjongen en neemt in 1932 de zaak over. Bij de aanleg van de Schouwburgring wordt de winkel verplaatst naar de Schouwburgring 142. In 1998 koopt Van Gijzen Opticiens de winkel waarna beide winkels samengevoegd worden. Van Gijzen Opticiens is nog steeds gevestigd in het voormalige pand van Caarls aan de Schouwburgring 142.

Vanaf 2020 is Caarls een zelfstandig brillenmerk.