Een beeldschermbril werkt

Natuurlijk rechtop

  • Werk je meer dan 2 uur per dag op een scherm?
  • Ben je ouder dan 36 jaar?
  • Draag je al een al een leesbril, multifocale bril of een bril voor veraf?
  • Pas je jouw lichaamshouding aan, aan het beeldscherm?
  • Heb je nek-, rug- of schouderklachten?

2 of meer vragen beantwoord met ja? Dan is er een goede kans dat we je met een beeldscherm bril kunnen helpen.

Beeldschermbril computerbril pijn nek rug

Hoe werkt een beeldschermbril

Wanneer je niet scherp ziet op het scherm ziet ga je automatisch dichter op het scherm zitten. Hierdoor heb je een onnatuurlijke houding welke nek en rugklachten kunnen veroorzaken. Dit kan ook hoofdpijn, concentratie en vermoeidheid veroorzaken. Niet handig als je nog de hele dag moet werken.

Daarbij knipper je minder met je ogen wanneer je langdurig op een scherm kijkt. Dit geeft weer droge en prikkende ogen waardoor je nog slechter gaat zien. Hoe langer je schermwerk doet en hoe dichter je op het scherm gaat zitten, Hoe onnatuurlijker je houding wordt en hoe meer last je krijgt.

Een beeldschermbril is geoptimaliseerd voor het kijken op de middenafstand. Je hoeft je nek niet te buigen. Je nek- en rugspieren blijven ontspannen. Gevolg: automatisch rechtop zitten.

Ook voor brildragers!

Een multifocale bril is geoptimaliseerd voor veraf en dichtbij. Het deel in het glas waarmee je op armlengte scherp ziet is klein. Het gevolg is dat je bij beeldschermwerk je hooft veel beweegt om scherp te zien. Dat voelt op den duur onprettig en zwaar

Een leesbril is juist geslepen om op +/- 35 afstand scherp te zien. Een beeldscherm staat verder. Daardoor buig je de nek naar voren. Om het hoofd te kunnen dragen spannen je nek-, rug- en schouderspieren zich. Gevolg: een kromme, onnatuurlijke zithouding.

Een beeldschermbril corrigeert je houding op een natuurlijke manier.

Beeldschermbril computerbril pijn nek rug
Veel rug- en nekklachten ontstaan door een verkeerde zithouding
Beeldschermbril computerbril pijn nek rug

Voor werkgevers

Wij bieden bedrijven een volledig voorbereid beeldschermbrillen plan. Met op het bedrijf aangepaste online aanmeld omgeving, flyers, posters en alle digitale middelen voor een nieuwsbrief of intranet. Voor het Arboplan hebben wij reeds de Arboparagraaf voorbereid en voor de accountant hebben wij de fiscale toelichting van Govers Accountants en Adviseurs.

Biedt personeelsleden die het nodig hebben een van Gijzen beeldschermbril . Ze zien beter op het scherm, hebben minder last van vermoeide ogen, hun zithouding verbetert. Zij zullen minder nek- en rugklachten hebben, zich vitaler voelen en effectiever zijn in hun werk.