Oogzorg Oogmeting Optometrie en persoonlijk advies

Zo werkt oogzorg

Oogcheck en -advies

Wij nemen oogzorg heel serieus. Daarom voert één van onze gediplomeerde opticiens en optometristen altijd een oogcheck bij je uit

Toine van Gastel optometrist Tilburg

We doen een:

  • Voormeting
  • Oogdrukmeting
  • Netvliescontrole d.m.v. netvliesfoto
  • Test met amslerkaart
  • Optometrische gezondheidscheck
  • Oogcheck d.m.v. een microscoop

Persoonlijk advies

Op basis van je sterkte en ooggezondheid krijg je een persoonlijk advies voor de beste kijkoplossing. Hierna kunnen we het traject vervolgen met een volledige oogmeting voor een bril of lenzen, een optometrisch, orthoptistisch of traanvochtonderzoek.

De volledige oogmeting

Tijdens de volledige oogmeting bepalen we je oogsterkte.  We doen hiervoor een aantal testen die samen leiden tot een maatwerkadvies.

We weten dan welke brillenglazen of contactlenzen voor jou het beste zijn.

Oogcontrolle oogmeting Tilburg
Op basis van je sterkte en ooggezondheid krijg je een persoonlijk advies voor de beste kijkoplossing.
Toine van Gastel optometrist Tilburg

Optometrist

Onze optometrist helpt je met de gezondheid van je ogen.

Wij maken een netvliesfoto en een CT-scan van je oog met de modernste apparatuur. En de optometrist bekijkt jouw scan en met een microscoop kijkt hij door de pupil in je oog. Zo kan hij zien of er signalen zijn van diabetes, glaucoom, staar, maculadegeneratie en vaatvernauwing.

Droge ogen

Heb je last van droge, tranende, jeukende of brandende ogen, rode ooglidranden of dichtgeplakte ogen bij het opstaan? Droge ogen ontstaan wanneer er onvoldoende traanvocht wordt aangemaakt of wanneer het traanvocht van onvoldoende kwaliteit is.

 

Erik van Gijzen Opticiens Tilburg
Iedereen die binnenkort 75 wordt en zijn rijbewijs B wil verlengen krijgt ermee te maken, de rijbewijskeuring.
rijbewijs keuring

Rijbewijskeuring

Om de tien jaar moeten we ons rijbewijs verlengen. Afhankelijk van leeftijd en het soort rijbewijs kan het CBR hiervoor een medische keuring vragen. Bij veel mensen is dan een oogonderzoek door een oogarts nodig. Dit onderzoek kan voortaan ook bij ons in de winkel. Maak hiervoor wel een afspraak.